Si do të ndikojë tek ju 'chipageddon'?

Në pjesën më të madhe ato nuk mund të shihen.

Kishte një aluzion të problemit vitin e kaluar kur lojtarët u përpoqën të blinin karta të reja grafike, Apple duhej të lëkundte lëshimin e iPhone-ve të saj, dhe konsolat më të fundit Xbox dhe PlayStation nuk arritën askund për të përmbushur kërkesën.

Pastaj, pak para Krishtlindjeve, doli që industria e makinave e ringjallur po përballej me atë që një person i brendshëm e quajti "chipageddon".

Makinat e reja shpesh përfshijnë më shumë se 100 mikroprocesorë  dhe prodhuesit thjesht nuk ishin në gjendje t'i gjenin të gjitha.

Që atëherë, një kompani teknologjie pas tjetrës ka paralajmëruar se edhe ata përballen me kufizime.

Samsung po përpiqet të përmbushë porositë për çipat e kujtesës që bën për produktet e veta dhe të të tjerëve.

Samsung është një nga prodhuesit më të mëdhenj të çipave në botë.

Dhe Qualcomm, i cili bën procesorët dhe modemet që furnizojnë shumë nga smartfonët kryesorë dhe pajisjet e tjera të konsumit, ka të njëjtin problem.

Ato do të luajnë një rol të madh në jetët tona sepse të gjithë teknologjinë do ta përshpejtojë.

 

 

 

Etiketim

lajmi