“Shkollat po përhapin shumë koronavirus” thonë pa prova

Shkollat nuk duket se luajnë një rol të madh në përhapjen e koronavirusit, thonë studiuesit britanikë të cilët kanë studiuar mungesat e mësuesve dhe nxënësve gjatë pandemisë.

Ekipi i "Universitetit të Warwick" shikoi ditët e sëmura të marra për shkak të Covid gjatë mandatit të vjeshtës 2020 në shkolla në të gjithë Anglinë.

Mungesat përputheshin me shkallën e infeksionit në komunitetin e gjerë, pa asnjë provë që shkollat ishin drejtuesit kryesorë të rasteve.

Kryeministri ende nuk ka njoftuar planet për rihapjen e shkollave.

Shkollat angleze nuk do të kthehen para 8 Marsit, ka thënë Boris Johnson.

Ekzekutivi i Irlandës së Veriut gjithashtu duhet të vendosë nëse disa ose të gjithë nxënësit mund të kthehen në 8 Mars.

Por në Skoci dhe Uells nxënësit më të rinj të shkollës fillore do të kthehen në 22 Shkurt.

 

 

 

 

Etiketim

lajm Covid-19