Pse SHBA po shikon një përfitim mujor prej $ 300 për fëmijë

SH.B.A. po konsideron futjen e një përfitimi mujor të fëmijëve për herë të parë, një ndryshim sizmik për vendin që ka disa nga nivelet më të larta të varfërisë së fëmijëve në botën e zhvilluar.

Demokratët shpresojnë të përfshijnë masën  e cila mund të paguajë deri në 300 dollarë (217.50 £) në muaj për fëmijë  si pjesë e një pakete më të madhe shpenzimesh të koronavirusit.

Zëdhënësi i Presidentit Joe Biden këtë javë përsëriti se planet aktuale janë përqendruar në "financimin e emergjencës" sesa në një ndryshim më të përhershëm.

Por avokatët kundër varfërisë, të cilët kanë kërkuar për një përfitim mujor për vite me radhë, shpresojnë që futja e një programi të tillë përkohësisht do të hedhë bazat për një ndryshim më të qëndrueshëm.

"Varfëria e fëmijëve në këtë vend ka qenë vazhdimisht e lartë dhe sapo të vendosim një program dhe t'i hekurojmë ato rrudha, atëherë do të vazhdojmë të bëjmë presion për t'u siguruar që është e përhershme."

 

 

 

Etiketim

Pagat