Sulm me furgon në Toronto

Një kanadez që vrau 10 persona duke pluguar një furgon në këmbësorë në Toronto është shpallur fajtor për të gjitha 26 akuzat në lidhje me sulmin në 2018.

Alek Minassian e kishte pranuar sulmin, por avokatët e tij argumentuan se ai nuk ishte penalisht përgjegjës për shkak të çrregullimit të spektrit të autizmit.

Drejtësia Anne Malloy e ka hedhur poshtë këtë pretendim, duke thënë se sulmi ishte "veprimi i një mendjeje arsyetuese".

Minassian u përball me 10 akuza për vrasje dhe 16 akuza për vrasje në tentativë.

Minassian e mori me qera furgonin rreth tre javë para se ta përdorte atë si një armë në një rrugë kryesore të Torontos. Ai u tha hetuesve se kishte vendosur të vriste sa më shumë njerëz që të ishte e mundur dhe se ai mori frymëzim nga lëvizja misogyniste "incel" e grupeve kryesisht të të rinjve në internet që fajësojnë mungesën e tyre të aktivitetit seksual tek gratë.

I pyetur nga hetuesit se si ndihej për dëmin që kishte shkaktuar, sulmuesi u përgjigj: "Ndjehem sikur e përmbusha misionin tim".

 

Etiketim

Toronto