Covid-19: Ish-presidentët nxisin amerikanët të vaksinohen

Të gjithë ish-presidentët Jimmy Carter, Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama dhe ish zonjat e tyre përkatëse, me përjashtim të çiftit Trump janë bërë pjesë e një fushate sensibilizuese të sapo lançuar duke u bërë thirrje amerikanëve të vaksinohen kundër koronavirusit, kur të jetë radha e tyre, një nxitje që synon drejtpërdrejt luftimin e skepticizmit ndaj vaksinave. Fushata sensibilizuese ribashkon pothuajse çdo anëtar të të ashtuquajturit Klubi i Presidentëve. Ish Presidenti Donald Trump dhe ish zonja e parë Melania Trump nuk janë paraqitur në asnjë reklamë.

Bëhet fjalë për dy reklama, ku shfaqen katër ish-presidentët dhe ish zonjat e para, të cilët vaksinohen dhe një tjetër, ku shfaqen Clinton, Bush dhe Obama teksa qëndrojnë së bashku për të nxitur amerikanët të ngrihen dhe të vaksinohen. Reklamat janë publikuar në një kohë kritike në luftën kundër koronavirusit dhe një vit pasi sëmundja u shpall për herë të parë një pandemi.

Covid

Hezitimi i vaksinave mbetet një çështje, edhe pasi numri i njerëzve që hezitojnë për të bërë vaksinën ka rënë me shpejtësi. Reklama më e gjatë fillon me thirrjet e Bush-it se vaksinat Covid "së shpejti do të jenë në dispozicion për të gjithë", përpara se Obama të theksojë se vaksina do të thotë "shpresë" se "do t'ju mbrojë ju dhe ata që doni nga kjo sëmundje e rrezikshme dhe vdekjeprurëse". Reklama pastaj u drejtohet presidentëve duke përshkruar se çfarë kanë humbur gjatë pandemisë dhe pse duan të vaksinohen. Klinton deklaron se ai dëshiron të "kthehet në punë" dhe "të jetë në gjendje të lëvizë".

Obama shprehet se i mungon të vizitojë vjehrrën dhe se dëshiron ta "përqafojë atë dhe ta shohë në ditëlindjen e saj". Bush shton se ai "me të vërtetë pret që të shkojë në Ditën e Hapjes në Stadiumin Rangers, në Texas". Carter nuk shprehet në kamera, por ish Presidenti 96-vjeçar thekson gjatë reklamës se po vaksinohet "sepse ne duam që kjo pandemi të marrë fund sa më shpejt të jetë e mundur".

President