Australi: Përmbytja më e keqe në dekada largon shtëpitë dhe kafshët

Shtëpitë, rrugët dhe bagëtia janë larë ose prerë në Australi ndërsa vendi po përballet me përmbytjen më të rëndë në dekada.Pjesë të Uellsit të Ri Jugor kanë parë gati 1 milion shi dhe më shumë parashikohet me pikun që vjen të Martën.Mijëra njerëz janë evakuar dhe trupat janë vendosur pasi qeveria paralajmëroi që përmbytjet ishin jashtëzakonisht të rrezikshme.Miliona në shumicën e vendit janë nën paralajmërimet e motit.

 

Merimangat dhe gjarpërinjtë që përpiqen të shpëtojnë nga përmbytjet janë parë të vërshojnë brenda shtëpive të banorëve.Në një fshat në jug të Port Macquarie 889 mm shi u regjistrua midis orës 9 të mëngjesit të enjten dhe 9 të hënës.Reshjet më të mëdha të shiut për shtetin e prekur më keq të NSW pritet gjatë natës deri të martën në mëngjes, ndërsa përplasen dy sisteme të mëdha të motit. Zonat bregdetare të jugut mund të jenë më të goditurat këtë herë.

Dogs are transported to safety in inflatable boats in Sydney

Ushtria është përgaditur për të ndihmuar në kërkim dhe shpëtim, në atë që është quajtur një "ngjarje një në 50 vjet".Shumica e zonave të Uellsit të Ri Jugor do të shohin një prirje pastrimi të Mërkurën herët ndërsa një ajër më i thatë lëviz në rajon.