Zgjedhjet në Shqipëri: Fillon zyrtarisht procesi i numërimit të votave

Shqipëria hyri në një fazë shumë të tensionuar të procesit të numërimit të votave, që padyshim do të shpallë fituesin e vërtetë të Zgjedhjeve Parlamentare. Kutia e parë e votimit u hap në Korçë, ndërsa procesi filloi në të gjithë vendin. “Procesi i numërimit të votave pritet të zgjasë 48 orë maksimalisht”, deklaroi Shefi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi. Deri më tani të gjitha palët deklaruan fitoren e tyre, ndërsa procesi i numërimit do të japë përfundimisht rezultatin përfundimtar.

Zgjedhje

Katërmbëdhjetë qarqe publikuan rezultatet e procesit të votimit vetëm 24 orë pas procesit të votimit në Shqipëri. Rezultatet e fundit u bënë publike nga qarku i Dropullit, ku Partia Socialiste arriti të kryesonte me 1531 vota kundër Lëvizjes Socialiste për Integrim me 599 vota dhe Partisë Demokratike me 592 vota. Deri më tani, Socialistët kanë fituar në 10 qarqe ndërsa demokratët në katër. Rezultatet e bëra publike deri më tani:

Këlcyrë:        PS 1750   PD 1070    LSI 509

Memaliaj:     PS 3271   PD 1404    LSI 100

Përmet:         PS 3648   PD 2024    LSI 582

Himarë:        PS 3447   PD 1854     LSI 341

Pustec:          PS 867     PD 473      LSI 168

Poliçan:        PS 3871    PD 1045    LSI 864

Kolonjë:       PS 3666    PD 2299    LSI 763    PSD 68

Libohovë:     PS 1154    PD 901      LSI 201

Has:              PD 4576    PS 2735

Tropojë:        PD  6443   PS 3094

Skrapar:        PS 3547     LSI  2174   PD 776

Klos:             PD 3738    PS 3702      LSI 171

Mirrditë:       PD  5915   PS 4864      LSI 1143

Dropull:        PS 1531     PD 592       LSI 599