Meta: Sllovenia mbetet një Avokati i Shqipërisë për Integrimin Evropian

Presidenti i Republikës, Ilir Meta njoftoi sot se homologu i tij slloven, Borut Pahor ka siguruar se vendi i tij do të të mbetet një avokat i pranimit të Shqipërisë në Bashkimin Evropian. Pasi priti Presidentin Slloven në një takim, Kreu i Shtetit të Shqipërisë informoi se biseda mes dy zyrtarëve të lartë është zgjidhur për përparimin e mëtejshëm të vendeve të tyre. “Marrëdhëniet mes dy vendeve tona janë të shkëlqyera dhe Sllovenia mbetet një partner i rëndësishëm rajonal”, deklaroi Presidenti Meta ndërsa bëri të ditur se ai dhe Presidenti Pahor shprehën mbështetjen për liberalizimin e vizave për Kosovën.

Meta

“Bisedimet tona u përqendruan në përparimin e mëtejshëm të dy vendeve tona mike. Marrëdhëniet mes dy vendeve tona janë të shkëlqyera dhe Sllovenia mbetet një partner i rëndësishëm rajonal. Pahor konfirmoi se Sllovenia mbetet avokati i Shqipërisë për integrimin evropian. Falënderoj thirrjet për zgjerimin e BE-së drejt vendeve të Ballkanit Perëndimor, ku bën pjesë edhe vendi ynë”, theksoi Meta

“Unë e sigurova presidentin Pahor për mbështetjen tonë për samitin Brdo-Brijuni. Së bashku, ne shprehëm mbështetjen për mundësinë e liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës. Ne ndamë pikëpamjen se e ardhmja jonë është vetëm BE-ja. Unë dua të shpreh angazhimin tonë për të bërë sa më mirë të jetë e mundur punën për t'u integruar në BE", shtoi presidenti i Shqipërisë.