Presidenti Ilir Meta homazhe Naim Frashërit për 175 vjetorin e lindjes

Presidenti i Republikës Ilir Meta ka theksuar këtë të Martë se poeti i madh Naim Frashëri është frymëzimi i krenarisë dhe vetëdijes kombëtare të shqiptarëve. Sot shënohet 175 vjetori i lindjes së Naim Frashërit. Presidenti Meta publikoi foto nga homazhet, që nderoi poetin kombëtar shqiptar Naim Frashëri.

Naimi

“Pavarësia e Shqipërisë është padyshim fryti i angazhimit patriotik të plejadës së Rilindjes Shqiptare, tre prej më të shquarve nga të cilët ishin padyshim Naim Frashëri dhe dy vëllezërit e tij Abdyli dhe Sami Frashëri. Në përkujtim të ditëlindjes së tij të 175-të përkulem sot me nderimin dhe mirënjohjen më të thellë ndaj veprës së shkëlqyer të poetit të shquar, mendimtarit dhe patriotit të Rilindjes Kombëtare, Naim Frashëri. Frymëzuesi i madh dhe i përjetshëm i krenarisë, dinjitetit dhe kombit ndërgjegjja e shqiptarëve, të cilët gjithë jetën ia kushtuan lirisë së njerëzve dhe Pavarësisë së Shqipërisë duke mbrojtur gjuhën, kulturën dhe duke promovuar historinë dhe identitetin tonë evropian”, deklaroi Meta.

Naimi

“Duke zgjedhur penën si një armë për luftën e tij të jashtëzakonshme patriotike, vargjet e Naimit vijnë aktualisht në të gjitha kohërat si një udhëzues patriotik për të gjithë kombin shqiptar në mbrojtje të Atdheut, gjuhës sonë dhe trashëgimisë sonë kulturore dhe historike. Pavarësia e Shqipërisë është padyshim fryti i angazhimit patriotik të plejadës së Rilindjes Shqiptare, tre prej më të spikaturve ishin padyshim Abdyli, Naimi dhe Sami Frashëri. Nuk ka asnjë provë më bindëse se sa fakti i punës së tyre është rruga jonë drejt integrimit evropian”, theksoi Meta.