Shqipëria lehtëson masat kundër Covid-19

Kryeministri Edi Rama ka siguruar të Premten se autoritetet "nuk do të bien në grackën e euforisë" tani që Komiteti Teknik i Ekspertëve vendosi të lehtësojë masat kundër Covid-19. Në deklaratë, Kreu i Qeverisë vuri në dukje se Shqipëria është renditur në mesin e vendeve me shkallën më të ulët të infeksioneve të koronavirusit dhe vdekjeve në Evropë. “Kush bën krahasime me vendet e tjera nuk duhet të harrojë se për disa kohë tani ne jemi në krye të klasifikimit në Evropë për nivelin e ulët të infeksioneve dhe vdekjeve. Ne e dimë se çfarë po bëjmë dhe nuk do të biem në grackën e euforisë”, deklaroi Edi Rama.

Covid

“Kujtojmë se dje, Komiteti Teknik i Ekspertëve mori disa vendime për të lehtësuar masat anti-Covid, që hyjnë në fuqi më 1 Qershor, siç janë heqja e maskave në vendet publike ose shtyrja e ndalimit të orarit nga 23:00 në 06:00”, theksoi ai. Komiteti Teknik i Ekspertëve ka vendosur këtë të Enjte të ndryshojë masat kundër Covid-19 duke shtyrë orarin nga 22:00 në 23:00 duke filluar nga data 1 Qershor 2021. Ky vendim i Komitetit Teknik të Ekspertëve erdhi pasi shifrat Covid-19 në Shqipëri janë ulur ndjeshëm, ndërsa një ditë më parë nuk kishte asnjë viktimë të shkaktuar nga virusi i rrezikshëm.

Albania

Është hequr detyrimi për të mbajtur maskën jashtë. Detyrimi për të mbajtur maskën brenda dhe në transportin publik do të vazhdojë. Rekomandohet të përdoret maska kudo, ku nuk mund të ruhet distanca sociale si dhe për ata, të cilët nuk kanë bërë ende dy dozat e vaksinës, të cilët konsiderohen persona në rrezik. Ora policore është shtyrë 23:00-06:00. Klubet e natës, diskotekat vazhdojnë të qëndrojnë të mbyllura. Muzika do të lejohet deri në orën 22:00.