Takim i Kryeministrit Edi Rama me homologun e tij bullgar Yanev

Kryeministri bullgar Stefan Yanev zhvilloi bisedime të martën me Kryeministrin shqiptar Edi Rama, i cili ndodhet për një vizitë pune dyditore në këtë vend, njoftoi Shërbimi bullgar Informativ i Qeverisë në një njoftim për shtyp. Të dy liderët diskutuan marrëdhëniet dypalëshe, çështjet aktuale në axhendën evropiane dhe progresi i Shqipërisë drejt BE-së. Yanev theksoi mbështetjen e vazhdueshme dhe aktive të Bullgarisë në Perspektivën evropiane për Shqipërinë.

Rama

Kreu i qeverisë Bullgare mirëpriti vendosmërinë e Shqipërisë për të bërë përparim në reformën e programit të BE-së dhe për të arritur rezultate pozitive në fushat kryesore. Marrëdhëniet e mira-fqinjësore dhe miqësore mes Bullgarisë dhe Shqipërisë gjithashtu u renditën në axhendë. Mundësitë për ndjekjen e bashkëpunimit e hapur në një numër fushash ekonomike, të tilla si bujqësia, minierat, energjia dhe teknologjia e lartë.

Rama

Marrëdhëniet bilaterale gjithashtu mund të thellohen në transport. “Lidhja përmes zhvillimit të Korridorit VIII Pan-Evropian (Tiranë/Durrës/Vlorë - Elbasan - Shkup - Pernik - Sofje - Plovdiv -Burgas - Varna), në arsim, kulturë dhe shkencë, dhe sigurimet shoqërore”, theksoi Kryeministri Bullgar. Palët diskutuan gjithashtu për rolin e rëndësishëm të luajtur nga Pakica Kombëtare Bullgare në Shqipëri si një "urë" natyrore mes dy vendeve.