Covid-19: Shqipëria vetëm një infeksion i ri në 24 orët e fundit

Vetëm një person rrezultoi pozitiv me Covid-19Shqipëri në 24 orët e fundit, shifra më e ulët, që nga fillimi i pandemisë në Mars të vitit 2020. Ministria e Shëndetësisë informoi se rezultati i shkëlqyeshëm erdhi nga 1542 teste të kryera në të gjithë vendin nga spitalet publike dhe private. Fatkeqësisht, një person humbi jetën 24 orët e fundit për shkak të Covid-19, pas ditësh pa viktima.  Viktima ishte një 83-vjeçar nga Tepelena.

Covid

Ndërsa numri i qytetarëve të sëmurë aktivisht me sëmundjen është ulur në 107, nga 118 që ishin një ditë më parë. Nga ana tjetër, 11 qytetarë janë kuruar në 24 orët e fundit, duke e çuar numrin e të shëruarve në 129,929 që nga fillimi i epidemisë. Ndërkohë, 3 pacientë janë duke marrë trajtim të specializuar në spital, 2 prej të cilëve janë një terapi intensive. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve që të mos lënë pas dore asnjë shenjë të sëmundjes. Për çdo dyshim të kontaktojnë mjekun e familjes.