Policia rrit masat e sigurisë për sezonin turistik

Policia ka rritur masat e sigurisë për sezonin aktual të verës, u njoftua këtë të Premte. Nëndrejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Albert Dervishaj ka paraqitur një panoramë të këtyre masave për qarkullimin normal të automjeteve, për parandalimin e krimit në qendra dhe apartamentet, ku ata jetojnë, zbatimin e orarit të ndalimit të muzikës, menaxhimin e zhurmave në qendrat urbane ose zonat turistike. Ai u shpreh se policia do të patrullojë zonat bregdetare me biçikleta për të parandaluar krimin ose incidentet.

“Bazuar në një studim dhe një plan pune të koordinuar mirë, puna ka filluar për të mbështetur IKMT (Inspektoratin Kombëtar të Mbrojtjes së Territorit), për shembjen e ndërtesave të ndërtuara në mënyrë të paligjshme në disa zona turistike. Nga fillimi i kësaj detyre deri më 30 qershor 2021, strukturat e policisë kanë identifikuar 324 vepra penale në fushën e mjedisit, në të cilat përfshihen 354 autorë, nga të cilët 40 janë arrestuar në flagrancë”, deklaroi Dervishaj.

Dervishaj

“Aktualisht, strukturat e Policisë së Shtetit po kryejnë fazën e dytë të operacionit ‘Bregdeti ynë’, për lirimin e hapësirave bregdetare të zëna në mënyrë të paligjshme me shezllone dhe çadra. Deri më tani, 45 administratorë janë ndjekur penalisht për veprën penale ‘Pushtimi i tokës’, rreth 5,955 mijë mijë shezllone dhe 2,445 çadra të ngritura në mënyrë të paligjshme janë hequr”, theksoi ai.

“Bazuar në ankesat e viteve të mëparshme, por edhe disa ankesa gjatë muajve qershor 2021, për moszbatim të ndalimit të muzikës sipas Aktit Normativ nr. 23 datë 26.5.2021 dhe Urdhrit nga Ministri i Brendshëm nr. 237 datë 27.5.2021, që është në orën 22.00, për prishjen e qetësisë së pushuesve si rezultat i muzikës me zë të lartë në ambientet në zonën bregdetare, kërkohet një përgjigje e menjëhershme nga strukturat e Policisë së Shtetit lidhur me këto shkelje. Policia e Shtetit u bën thirrje të gjitha subjekteve që bëjnë biznes në bare, restorante dhe që shoqërohen me muzikë, të respektojnë rreptësisht kufizimet e orëve të mbylljes së ambienteve (24:00), të ndalimit të muzikës (22:00)", shtoi Dervishaj.