Një zjarr pranë stadiumit të Fierit

Flakët kanë shpërthyer këtë të Enjte, në Fier, pranë shinave të trenave Fier-Vlorë, pranë stadiumit “Loni Papuciu”, njoftuan mediat lokale. Bazuar në informacionet paraprake, zjarri ishte shumë afër blloqeve të apartamenteve dhe favorizohej nga era që frynte, por fatmirësisht ishte pa dëmtime. Rreziku u neutralizua nga zjarrfikësit e Fierit ndërsa vunë flakët nën kontroll.

Zjarr

Ndërkohë, një zjarr tjetër i madh ka rënë pasditen e kësaj të Enjte, në periferi të Korçës, përkatësisht në lagjen nr 18 të qytetit, ku një parcelë toke mori flakë. Banorët e zonës kanë zbuluar se zona e përfshirë nga flakët përbëhej nga toka bujqësore, ndërsa ngritën alarmin se ato janë përhapur me shpejtësi për shkak të favorizimit nga era. Ndërkohë, zjarrfikësja mbërriti në vendin e ngjarjes sapo ata morën njoftimin. Më pas, ata ndërhynë për të kontrolluar flakët, për të parandaluar përhapjen e tyre më tej, pasi ato ndodhen shumë afër një zone banimi.

Kohët e fundit, zjarre të shumta janë regjistruar në të gjithë territorin, kryesisht për shkak të rritjes së temperaturave, që karakterizojnë sezonin e verës pranë Mesdheut në Evropë. Zjarret masive janë edhe burim i jashtëzakonshëm ndotje ambjentale duke u shndërruar në faktor pengues për zhvillimin. Zjarret në këto zona shkaktojnë dëme të jashtëzakonshme gjatë sezonit të verës.

Etiketim

Fier Zjarr Stadium