Kryeministri Edi Rama i kërkon Bullgarisë zhbllokimin e integrimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në BE

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka përfituar këtë të mërkurë nga Forumi Bled, në Slloveni për t’i kërkuar Bullgarisë të heqë veton e saj nga negociatat e pranimit Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian. Gjatë Forumit, Kryeministri Rama u ul pranë Presidentit bullgar, Rumen Radev, të cilit Kreu i Qeverisë Shqiptare i kërkoi në fund të fjalimit të tij që hapë rrugën dhe të lejojë Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut të arrijnë bisedimet me BE-në. “Bullgarët duhet të bëhen më ballkanas, të hapin rrugën për bisedimet e integrimit në BE dhe të vendosin pengesa më pas”, u shpreh Edi Rama.

Rama

“Do të përfitoj dhe do t'i kërkoj Presidentit të Bullgarisë. Ju lutemi ju bullgarët mos u bëni kaq tipikë për BE-në, bëhuni ballkanas. Hapni rrugën, hapni rrugën për bisedime, le të flasim për BE-në. Mund të bëhesh ballkanas dhe më pas të vendosësh pengesa aty këtu. Hapni rrugën”, iu drejtua Kryeministri Rama Presidentit Radev. Në korrik, kryeministri Rama lëshoi ​​kritika të ashpra kundër Bullgarisë, që po mban veton e saj për fillimin e bisedimeve të pranimit me Maqedoninë e Veriut, pavarësisht presionit në rritje nga Bashkimi Evropian.