Piloti thyen rekordin e fluturimit më të gjatë me avion brenda një tuneli

Disa pilotë përqendrohen në fluturimin lart, por suksesi i Dario Costafluturimin e ulët e ka futur atë në Librin e Rekordeve Guinness. Piloti italian 41-vjeçar ditën e shtunë manovroi me sukses një avion garash të modifikuar Zivko Edge 540 përmes tuneleve binjake Çatalca përgjatë Autostradës Veriore në Marmara, Turqi. Në total, Costa vendosi pesë rekorde: tuneli më i gjatë i përshkuar me një avion, fluturimi i parë i një avioni përmes një tuneli, fluturimi më i gjatë nën një pengesë të fortë, fluturimi i parë i avionit përmes dy tuneleve dhe ngritja e parë e një avioni nga një tunel. Vetëm e para u njoh zyrtarisht me një certifikatë nga Guinness.

Costa

U deshën më tepër se një vit për t'u përgatitur për fluturimin 43,44 sekonda. Costa dhe mentori i tij, piloti hungarez Péter Besenyei, punuan së bashku me 40 anëtarë të ekipit të Red Bull për të zhvilluar fluturimin. Gjithçka, nga koha e ditës deri në matjen e saktë të krahëve ishte planifikuar me kujdes. Më 4 shtator, Costa u ngrit në orën lokale 06:43 të mëngjesit në mënyrë që të kishte rrezet e para të diellit të mëngjesit pas tij për një shikueshmëri ideale. Sipas Guinness, distanca totale e mbuluar nga Costa ishte 2.26 km.

“Kishte dyshime të mëdha në kokën time nëse gjithçka do të shkonte ashtu siç e prisnim”, deklaroi Costa. “Ishte një lehtësim i madh, natyrisht, por lumturia e madhe ishte emocioni kryesor. Për mua, është një ëndërr tjetër e realizuar”, theksoi Costa.

Etiketim

tunel rekord Pilot